torsdag 30 april 2009

Valborg..


Nu vill jag bara önska alla er underbara Bloggare och Tassare en fantastisk härlig
Valborg..Ett sånt fantastiskt väder!! vi får hoppas att det håller i sig,,så man kan göra nått vettigt i trädgården..Idag köpte jag 12 Vackra Pelargoner som jag skall plantera..
Jag önskar så att bilden var min och att hängmattan var ämnad för mig,,men jag har lånat den..Jag hoppas att jag skall visa lite egna bilder under helgen..
Massa kramar till er och glöm inte min utlottning,,snart dragning..

måndag 27 april 2009

Tack snälla svärmor..

Här kommer bara ett litet inlägg och tack till min goa svärmor Lisbeth..Häromdagen kom hon med en påse till mig..Hon hade varit ute och farit som vanligt och denna gången hamnat på Köpenhamns Flygplats..Där hade hon lite tid över går in och köper en present till mig..Bara den tanken blir man ju glad över..
Ialla fall..Bara påsen i sig hade räckt Härlig tycker jag..


Där i låg en ljuvligt paket som visade sig innehålla denna lilla ask..

Och sen i asken!!! Detta fantastiskt vackra Porslins ägg.´Så vackert så det är inte sant..En sån svärmor va!! Tusen tack snälla Lisbeth


Nu en tanke till en annan Bloggare..Tack Lisa för värmande ord och omtanke.Kram till dig..

fredag 24 april 2009


Vad döljer du för hemligheter??

Igår satt jag bara och filurade på Datorn tittade på bilder på Internet,så otroligt mycket fotografier man kan hitta bara man skriver ett ord..
Jag letade efter vackra verandor skrev Torp..Oj så mycket bilder,,men så fastnade jag för all dessa Öde Torp..
Så vackra!! Vad är det som har gjort att man har lämnat detta vackra till att förfalla?















Titta på den otroligt Vackra Snickarglädjen på verandan..
Jag skulle vilja gå in och titta..låta huset berätta sin historia..Fanns det glädje när huset var nytt,,stolthet över att ha fått en sån vacker veranda?

Detta lilla är väl oxå mysigt på sitt speciella sätt..
Ödsligt vackert men ändå lite spökligt Sorgset

Alla dessa vackra Torp trädgårdar som var planterade och själfulla, skulle jag vilja gå runt i och plocka frön och så här hemma..Tänk nu är det modernt med allt som på den tiden var vardag och inte alls speciellt..Tvättbrädor,Såpa kärl,Trasmattor..Naggar och vispar som gjordes av Luffaren som kom och ville få en bit mat..Och man skall även ha en viss Torp känsla i sin Trädgård med blommor på verandan i en gammal spann och sopborsten skall helst vara av naturligt material.. Och jag tycker det är så mysigt..

Min Tanke går åter till det första huset kan inte släppa funderingar vad för öden som vilar i dess väggar...Vet ni vad jag tror jag går in...Vill du följa med?

måndag 20 april 2009

Söndags Fika på Österöö

Inte så långt ifrån där vi bor ligger Österöö Fårfarm..Det är det mest ljuvliga ställe man kan åka till på nu på våren och sommaren...Hela familjen tog en söndags utflykt för att komma ut lite..Om ni kommer hit till Falkenberg på sommaren rekommenderar jag varmt att åka hit...
Det är en familj som bor här och driver stället..Just nu i söndags kunde man inte gå in till dom men lite längre fram har dom alltid en hage där man som barn eller som jag då ett stort barn när det gäller att klappa djur som ni kanske läst innan ,,kan gå in o klappa lammen..Nu fick man gå upp på en läktare och titta på dom..Hundar har dom oxå som vallar..
Hur ljuvligt kan det bli..

Längre fram kan man även åka ut med en vagn som dras av en traktor på Lamm safari..
Dom har en Hantverksaffär med helt ljuvliga saker och så finns där en Köttbod som man bara måste gå och kika i..Härligt ska ni veta...
Naturligtvis kan man fika..Dom vill inte att man tar med eget och det kan jag förstå,,


Dom har goda mackor eller som vi gjordetog deras fika korg ,,då får man denna med en Termos kaffe 2 hembakta kakor och en ljuvlig Bulle..Naturligtvis skulle jag tagit bilden innan vi tog upp allt men man är efterklok...Fryser du har dom goa filtar med Får på naturligtvis som man kan dra om sig...

När man sen känner att det är dags att gå på Toa, ja i vanliga fall drar man sig ju för att gå på allmän Toa men här är det en njutning på många plan..











Kan ni förstå att detta är njutning..Även när man kommer in har dom tänt doftljus så det doftar sommar blommor när man kommer in..
Dörrens lås är en hasp av smide..
Ja denna interiör gör mig varm..Sånt här handfat vill jag ha sen den dag vi gör om vårat badrum,,suck så härligt...
Dagen slutade med en liten Loppis tur..
Hua mig!! det var så mycket folk så min dotter o sambo gick o satte sig i bilen..Jag hittade två tidnigskorgar för 30:- som jag skall fixa till lite och en lampa som jag hoppas funkar..
..Bilder på det en annan dag.
Nu så är det inte långt kvar till mitt 100 inlägg och då tänkte jag ha en lite utlottning..Hmm men jag har inte riktig beslutat vad det kan bli..
Ha nu en riktigt go dag..Jag skall inte göra så mycket min kropp och jag är inte dom bästa vänner idag så jag ska var hemma från Praktik o bara vara..Trist men men..
Kram

fredag 17 april 2009

Vårens Skönheter

Nu börjar mina tulpaner komma men jag kan inte minnas vad denna lilla skönhet heter ,någon som vet?
Men visst är den vacker!!

Den här vet jag ialla fall namnet på Tulipa turkestanica denna vackra lilla vän satte jag många lökar av när jag flyttade hit vad jag då inte visste att precis där jag tänkt mig ett Hav av blommor där fick min tös sin gunga..Ni vill inte veta hur det blev med det Blomsterhavet...Men jag tänkte att jag skulle gräva upp dom och ge dom nytt liv någon annanstans...

Fänriks Hjärtat och Våran fina Bondpion som brukar bli enorm med stora Röda blommor vill oxå komma upp och känna på vårsolen

Ikväll hade vi tänkt att ha grill Premiär det ska bli härligt att känna dessa dofter och smaker igen..Nu önskar jag er alla en härlig fredags kväll..

Hoppsan nu blev det sådär konstigt igen med ett tomt gap..Hmm jag undrar varför det blir så?
















söndag 12 april 2009

Drömträdgård


När jag idag gick igenom lite vykort så hittade jag det här som jag en gång skickat till min pappa..Då bodde jag i lägenhet i Göteborg och hade en dröm om hur jag skulle villja ha det om jag hade ett hus..
Nu kanske det inte längre behöver vara endast en dröm..
Visst är det en underbar bild!!
Nu ska jag ut i solen o kanske pilla lite i Trädgården tror det blir växthuset som ska få en vårstädning..Kram
PS; Jag bara måste göra lite reklam igen för min svägerska Marias Blogg..Gå in ska ni få se världens goaste kattungar..

lördag 11 april 2009

vitsippor


Idag är det Påskafton och solen skiner ja det är helt enkelt en jätte fin dag..Ida och jag tog en lite promenad för att titta efter vitsippor..jag trodde inte att dom kommit här än..men så glada vi blev när vi hittade dom här!!..Nu är det väl ändå vår..Kan man säga nått annat..
Ville bara dela med mig av det fina till er..Kram

onsdag 8 april 2009

Pyssel..Klipp o klistra..

Jag är inte så där jätte duktig på pyssel det där med scrapping eller vad det heter är nog inte min grej..Men jag tycker det är jätte fint..Ialla fall sist jag var nere på Panduro köpte jag den här..jag tänkte kanske min dotter tycker det är roligt att göra..Så imorse tog jag fram paketet ,suck..Kliade mig i huvudet ett antal ggr..
Tänkte skall nått så enkelt vara så krångligt!!
Men mina vänner tillslut hade jag och Ida knåpat ihop den här...

Nja kanske inte världens vackraste men jag är glad o Ida med att vi fick ihop det till slut..

Så nu har jag Påskpysslat för i år i alla fall med saxen o klistret..Kram för stunden och ha en härlig dag..Här regnar det och det är lite grått men men inte mycket man kan göra nått åt..Kram

tisdag 7 april 2009

Min Lycka är ...

Min lycka är stor idag..Då jag under mina 7 år här nere knappt sett några tussilago ,varför vet jag inte. Men så idag kom jag på,,att upp på en väg här i närheten hittade jag tre stycken ett år..Jag tog min tös upp en sväng för att titta..Lycka!! Det var alldeles gult vid väg kanten..
Åh så underbart att få ta med några hem och bara njuta..Nu hoppas jag att jag varje vår kan glädjas åt denna gula plätt...Kramar till er..
Vill Också Passa på att Gratta min kompis dotter Sofia som fyller 15 år idag..
Hura hurra hurra..Massa kramar till dig Fia


måndag 6 april 2009

Funderingar & Blommor och väntan på Påskägget

Det är så konstigt ,fast att kvällar är ljusare och på nått sätt gör dagarna längre så tycker jag inte att jag hinner så himla mycket mer för det..Snarare mindre..Visserligen är jag ju inte hemma på samma sätt som innan eller oxå så ställer man kanske mer krav på sig själv när det är vår och sommar..Ger kanske sig mer tillåtelse att "Mösa" mer inne när det är vinter..Eller vad tror ni?
Jag är verkligen glad att startade min blogg tycker det ger så mycket men det blir att den hamnar längst ner på göromål.Tyvärr.
Men idag blev jag så glad när jag såg att mitt favorit ställe att handla blommor hade öppnat för säsongen..Dom har bara öppet på vår o försommar..
"Ålyckan" i Falkenberg heter det. På sommaren fullkomligt bågnar deras växthus och butik av vackra Blommor..

Idag kunde jag bara inte stå emot dessa skönheter.Vita Gula Röda Penséer..Den mörkröda är lite mer röd i verkligheten..Dom skall få pryda lite i lådor och krukor..


Sen blev det lite annat som jag inte heller kunde motstå..Härliga färger nu inför Påsk...


Nu bara jag måste visa mitt Påskägg Metall som jag ivrigt väntar på och som jag fick för billig peng på Tradera..Jag hoppas så att det är lika fint som det är på bild..



Önskar er nu en riktigt härlig vår kväll..Gå ut och lyssna på Koltrastens kvällssång..Kram

fredag 3 april 2009

Tilda Burkar och en cykelkorg

Igår var jag så trött och hade ont både här och där,så bloggandet fick vila en dag..Kanske lite vårtrötthet eller så är jag inte van att hålla på hela dagen helt enkelt...
Men jag är så glad för alla fina kommentarer som ramlat in ..Roligt när man kikar in och hittar både nya och gamla känningar som skrivit..Det värmer.och gör att bloggandet ger ännu mer..
Iallafall tittade jag inom Panduro´s Outlet som öppnade här igår här i Ullared..Sååå mycket fina saker..Jag håller inte själv på med scrapping men för den som tycker om det måste detta ha varit ett litet paradis,,Men jag köpte lite smått som jag tänkte kan va bra ha..Även inför Julen. Men eftersom jag är en "Burkoman" Så kunde jag barainte låta bli att köpa dessa två Tilda Burkar..Motivet är ju Juligt jag vet men jag kunde bara inte låta bli..
Hur söta är inte dessa små möss?
Jag har fått hem en del grejer från min praktik plats som jag är super nöjd med men dom ligger forfarande i påsen så dom får ni se en annan dag..Men den här lilla söta cykel korgen för 20:- var jag bara tvungen att få med mig hem idag..Jag kanske borde ge den till min tös,men på nått sätt skulle jag villa fylla den med massa blommor och hänga den på verandan till sommaren och så får det nog bli..Den lilla glasburken fick oxå följa med hem..Ja ja,jag och burkar..Imorgon ska bli ytterligare en dag med sol..Så jag ska försöka att orka fixa lite ute,städa veranda och ordna lite i mina rabatter..Nu önskar jag er en fortsatt trevlig fredags kväll..Och en härlig och solig Lördags Morgon..

onsdag 1 april 2009

Blåsippor,,nej inte heller detta är ett skämt..

Idag när jag startade min dag så gick jag ut på verandan för att kolla av vädret,,det som mötte mig var nåt så underbart..Hela skogens fåglar hade vaknat och talade om för mig..Att idag är det vår...Och hela denna dag har ju varit ljuvlig..tur att jag bara jobba till klockan 14 så jag hann hem och njuta en stund av solen och värmen....Gick runt lite i Trädgården som man liksom bara måste när solen skiner,,,

Kan ni förstå min förvåning när jag såg det här borta i min rabatt..Inte det att jag inte visste att den finns där men.. Blåsippan Blommar!!

Är det bara jag som tycker det känns lite tidigt men ändå underbart.Jag hittade lite andra små Vårtecken här och där..

Påsklilje knoppar...

Lungörten kämpar på...


Och så naturligtvis dessa underbara Blommor som jag bara inte kan sluta förundras över hur otroligt vackra dom är..

Nu ska jag inte nattsudda denna natt.. kände det i morse att lägga sig lite tidigare nog inte är så dumt ibland...Så Godnatt på er alla där ute..Kram

gästbok och besöksräknare