söndag 20 februari 2011

Det är min blogg

               Jag är ett Maskrosbarn!

och här ska jag få säga vad jag vill.....
Jag vet att den läses av många därför kommer jag aldrig att sänka mig ner på samma låga nivå,, nämna namn eller på annat sätt utpeka någon speciell för där går gränsen.....om man ändå känner sig träffad är det inte min sak.....Helt upp till var och en att tolka mina ord som man vill.....

Det finns ett ord som som min värld just nu är ett stort ord som sårar och kränker....
Egoism!

Det är när man inte på något vis visar.

Empati..

 betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att handla i enlighet med detta. Begreppet är nära besläktat med medkänsla och inlevelse, men sträcker sig utöver ett rent känslomässigt inkännande och förutsätter även ett rationellt värderande.
Sympati!

är en känslomässig samhörighet med en annan person. 
Ofta innebär det att en person upplever ledsamhet, inte på grund av egen bedrövelse utan för att någon annan person som denne är välvilligt inställd till är ledsen.

Medkänsla!

är en personlig egenskap. En medkännande person lever sig spontant in i det som är besvärligt och ledsamt i andras livssituationer, och kan följaktligen ofta drivas till att försöka hjälpa sina medvarelser. Medkänsla betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap en dygd.Det är hårda ord,,jag vet men som sagt jag har tröttnat det har gått för långt och jag känner att nu får det banne mig vara nog.....I hela mitt liv har jag kämpat och trott att det varit mitt fel....
Men nu är det nog,,jag har fått nog...Det här var droppen som fick bägaren att rinna över.....
Jag vet att jag är älskad för den jag är jag behöver inte kämpa mer.....

Nu ska jag finnas för mig och min familj och för den som verkligen behöver mig....

Jag vet att genom mina ord kommer många att sätta kaffet i halsen och jag ber om ursäkt för det men bara det....

Efter år av terapi har jag fått svaret och ordet jag letat efter så länge jag kan minnas...
Nu vet jag att det är sjukdom och den kallas Narcissism .....

Nu ska jag gå vidare.....Och jag kommer aldrig att förlåta.....

Jag förstår nu jag behöver inte längre leta efter svaren.....
Nu funderar jag starkt på att lägga ner min blogg,,,kanske den inte längre är läsvärd....
kanske ska jag starta en ny som heter Mitt nya liv i Fare.....

Jag hoppas att alla ni varma goa kärleksfulla människor som läser min blogg inte tappat hakan eller lusten att läsa min blogg.....
Jag var tvungen att göra så här idag  för att orka gå vidare......

Önskar en bra söndag.......
15 kommentarer:

Lisas torp sa...

För min del kan jag bara ta till mej de goda egenskaper (förutom egoismen då...) som du skriver om!
Jag förstår att något kanske pågår bakom kulisserna här, men hoppas att du ändå fortsätter och att det självklart är DU som bestämmer vad du ska säja på din blogg!
Allt gott och alla goda tankar önskar jag dej!
Kram
Lisa

Uttan sa...

Nej då Min Vän hakan sitter kvar.
Man får tåla mycket i livet och blir sårad många gånger men det finns gränser vissa saker kan man bara inte förlåta.
Det är skönt att Du kan släppa loss Dina tankar.
Jag har inte tappat lusten att läsa Din Blogg.
Vad har man annars vänner till?
Varm Kram.....och jag finns här om än det är långa många mil emellan Oss.

C. Tvillingmamma sa...

*dricker kaffet i lugn och ro* -jag sätter inte i halsen,jag tycker de va skönt med lite urladdning av dig.

*hmmm*

Förlåtelse,det är de enda jag reagerar på:det är nämnligen så,att jag lärt mig,att det inte är för någon annan än dig själv,och för din skull ska du/kommer du en dag ATT FÖRLÅTA,men det är ingen annan som behöver veta eller bli informerad. Att inte för låta,går hand i hand med besvilkelsen (hat) och de drar ner.

För mig tog det 10år att förlåta en person,han låg under jorden långt innan jag förlåtit,därav vet jag verligen att förlåtese har inget med att tala med personen,han är död och han kommer aldrig veta. Men mitt samvete och mitt liv är fritt,för jag tillätt mig själv att förlåta för mig! Vi hör som sisådär en tio år,så kommer du sitta och se på mig och bara le ! Det vet jag!

Annelie sa...

Näää du min vän,det ska mycke till innan jag tappar hakan och du skriver ju bara vad du känner och tycker,det är din rättighet..Om förlåtelse..Jag har i hela mitt liv kännt mig mindre värd och blivit misshandlad på psykiskt å fysiskt (av män jag levt med)..Har oxå gått på terapi i många år och för att kunna gå vidare i livet och våga se framåt så förlät jag,inte dom som gjort mig illa utan mig själv coh efter alla dessa år så träffade jag min nuvarande älskling för snart tre år sen,jag har det kanon idag,men det gamla gör sig påmint ibland..För glömmer gör jag aldrig,men jag vågar älska och ha ett lyckligt liv..Det finns många bloggare som tycker om dig,tänk på dig själv å din fina familj,dom elaka är inte ens värda att andas samma luft som du...En stoor styrkekram å en pöss på kinden från mig!!

Anonym sa...

Nej, ingen tappad haka här. Jag tycker att du bara begär saker som skulle vara naturliga för alla (om det ändå var så väl!). Man kan ju undra varför människor väljer att göra varandra illa, när man kan göra någon gott istället! Hoppas du orkar skriva vidare, här eller någon annanstans, så följer jag gärna med dej.
En stor styrkekram till dej från mej.

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej
Jag förstår ju att det är något på gång och det är bra att du skriver vad du tycker.
Absolut så är detta din blogg och ingen annans.
Det är därför jag trivs här och återvänder med lika stor glädje varje gång.
Tack för dina alltid vänliga ord om mig och till mig som värmer oerhört mycket.
Tackar ödmjukt för det förra inlägget, där du har fångat mig i ett nötskal.
Varma kramar till MIN VÄN i FARE:)

Moa sa...

Tycker precis som de andra att du självklart skriver vad du vill och jag har aldrig upplevt något egoistiskt eller annat trams från din sida utan bara värme och medkänsla. Hoppas de som inte kan vara medmänniskor och empatiska och vänliga såna kan hålla sig borta o inte göra skada både från din, andras bloggar o våra liv också för den delen. Är också trött på negativa, och egoistiska människor kanske inte på min blogg men de finns lite varstans här i livet. Kram och stå på dig.. vad det nu än är som tynger dig. Monica

Nyanser av vitt sa...

Ett starkt inlägg som berör och vi finns kvar vännen...
Kram Agneta

Zink & vita ting sa...

Är första gången jag kikar in hos dig...
tappar inta hakan utan beundrar dig som vågar lätta på trycket!
Hoppas att det tar där det ska!

Kommer åter, mig skrämde du inte ;)
Kram Mimmi

Hemma på Landet sa...

En stor kram från mig. Stina

Jenny sa...

Hej Vännen!
Ingen tappad haka hos mig heller! Däremot vill jag säga STÅ PÅ DIG GOASTE SUSANNE! Vi är många som gillar dig och din blogg med betoning på DIN, där skriver du vad du vill! :)

Förstår att det är någon eller något som "pisses you off", hoppas det löser sig! Strunta i energitjuvar och koncentrera dig på dig själv och dina närmaste!

Stor styrkekram från mig!

Jenny

bakom berget sa...

Neej då, jag tappar inte alls hakan. Ja visst ska Du skriva precis det Du känner för i Din egen blogg. Jag kommer att fortsätta läsa även om Du byter namn eller startar en ny blogg.
Det är väl bara bra att ha nånstans att skriva av sig. Både negativa och positiva saker.
Ha nu en bra kommande vecka och en stor kram får Du av mig! Åsa.

Huset på kullen sa...

Hej vännen inte tappar men väl hakan. Du har allrätt att reagera. Jag tycker inte du ska lägga ner din blogg för den ger så mycket. Jag är inne nästan varje dag o läser. Men kan förstå dig också. Men tycker du är en jätte go härlig bloggare så fortsätt snälla du. ha en underbar vecka nu o se det ljusa som kommer framöver. Släng det andra bakom dig. Kramar i massor Beijan

Helene sa...

Jeg fulgte linken din og et sånt menneske har jeg selv også vært utsatt for. Det eneste som funker er å kutte ALL kontakt.

Anonym sa...

Hej Susanne. Jag beundrar verkligen din blogg....kloka ord blandat med vackra saker. Här är lätt att få tiden att gå.Jag skulle ochså vilja våga.Ledsamt om någon sårat dig. Många tänker inte....tyvärr.
Kram på dig Eleminas mormor.

gästbok och besöksräknare