torsdag 3 december 2009

Jag citerar;

I brist på egna ord och tankar idag då huvudet är trött och kroppen slåss med sig själv vill jag citera några fina ord ur Ernst härliga bok..
Jag önskar att jag hade hans lugn och harmoni och att även jag kunde njuta till fullo som han gör...


" Julen är ingen tävling.Det handlar inte om att den som har juligast vinner.
För mig handlar det om något helt annat..

Att sitta ner på en stol och dela en god skinkmacka och en pilsner med en god vän--det är julefrid för mig..
Att kunna landa,umgås och få vara lite barnslig en stund"

Ernst Kirchsteiger


9 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja det är precis så som Ernst beskriva som man vill ha julen. Fast jag tycker att jag blir uppstressad av media på något märkligt sätt.
Min huvudbild har jag lånat av en kompis och hade den förra året också som huvudbild i december/ januari tycker den är så fin.
Har glömt hur man gjorde för att få in snö så här som du har det. Vart ska man gå till för website?
Kramar Marie;)

corrina sa...

Han är så förnuftig den där Ernst. Visst har man bra dagar och dåliga, jag får nog min beskärda del i morgon då jag ångade på som en idiot idag. Hoppas du har din bra dag i morgon. Kram

hemma hos lilla mej sa...

Tycker jag var himla bra skrivet av Ernst.Så är det ju .Men vissa har ju så himla mycket måsten&ska .Jag tar dagen som den kommer.Ha det gott vännen kramizar Rita.

Uttan sa...

Ja Den där Ernst han kan verkligen sätta ord på känslor och jag vill vara precis så som han beskriver sitta och bara njuta,njuta av livet!!!

Jag Hoppas att Du får Njuta av den här Fredagen!

Kram!

Lisas torp sa...

Vilka härliga jul och så sant och klokt!
Helt min filosofi också!
Kram
Lisa

Marie//Tekla Maräng sa...

Hejsan!
Tack snälla du för hjälpen med snöeffekten. Fniss det är väl snudd på ända sättet för att få snö till jul.
Ha en skön helg kramar Marie:)

Plommonhuset sa...

Så sant som han skriver men hjälp vad svårt det verkar vara att kunna nå dit i sinnet. Känner mig jättestressad just nu med allt som ska fixas innan jul både på jobb samt privat. Idag har vi regn och plusgrader. :( Önskar kylan kunde komma igen. Ha en skön fredagskväll! Kram Sofia

Livsnjutaren sa...

Vad vet vi kanske även han har det litet stressigt ibland, men för oss är det gott att tänka om jag varit som HAN. Men julen är en fridens högtid o alla krav ställer vi på oss själva,för vist tänker vi alla andra kan vet o orkar, men det är så att alla andra är DU för mig.

Läser din blogg då o då o finner att jag tänker o vad hon kan en massa o hinner med, ger lilltjejen TID o en massa annat. Ja så är det vi tänker om varandra.

NJUT av allt runt om det behövs inte så mycket, det blir goa dofter från gran o mat o levande ljus kärlek runt om. STÄDA o dona kan man göra när allt är över.

Massa kramar från en livsnjutare som gillar ERNST tankar bättre att vara till för varandra.MYS o Pyssel tar man i sin egen takt det skall vara ROLIGT o inget tvång.

catthie sa...

hej där
julen för mig är absolut inte stressande utan ett välmående, jag njuter bakar då jag har ork coh lust, gillar att göra mat så vid spisen njuter både jag och älsklingen.
dessa stunder fram till jul är väl härliga då vi får pynta och pyssla.
ha nu en härlig helg & 2:a advent
kramar Catthie

gästbok och besöksräknare