fredag 6 maj 2011

Att hinna


med allt är inte lätt..Att ständigt ha dåligt samvete för att man inte kan göra massa saker som man vill...
Det är mitt dilemma....
Att se min dotters rastlöshet och tårar för att hon har det tråkigt gör så ont...Blir ju ganska ensamt när vi bor så här och det inte bor barn i närheten....Gör så mycket jag bara kan,,,,,
Jag vet inte hur jag skall göra för att  vara en fulländad mamma,sambo arbetskamrat och samtidigt vara pigg och hinna allt som gör även mig själv glad....så att allt blir perfekt
detta ständigt dåliga samvete gör att jag får en stor klump i magen som liksom aldrig släpper taget....


8 kommentarer:

Tillsammans Hemma sa...

Tid ja, vi är nog väldigt många i dagens samhälle som lever under en ständig tidspress. Tror faktiskt att det beror mycket på andras krav som vi tror eller känner att vi har på oss.
Ett litet råd kan vara att tänk efter vad du vill göra av din tid, gör egna var och känn dig nöjd över dina val. Fokusera på det som blev bra och njut av det. Vi är nog många som måste tänka till lite över vår tid. Kanske vi också måste släppa lite på saker som tror att vi måsta göra för att vi alltid har gjort det.
Vet inte riktigt med mitt råd är helt enkelt att njut av det liv du väljer att leva!

Nu ska jag kikar runt lite på dina inlägg eftersom det är första gången jag tittar in hos dig.
Ha det så bra och i morgon ska vi få sol och massa ljus på oss - härligt!
Hej från Loo!

Jenny sa...

Hej Susanne!
Vilken bra skriven kommentar från Loo här ovan!
Visst är det lätt att få dåligt samvete och "stressa upp sig"..det är jag väldigt bra på. Istället för att njuta av här och nu tänker jag på allt jag måste hinna göra nu i vår och sommar (med huset och trädgården bla..)
Det är ju bara dumt att göra det egentligen men det är så lätt att man trillar dit och hamnar i ekorrhjulet..

Sköt om dig och carpe diem!

Kraam Jenny

Vardag och flärd sa...

Att ha dåligt samvete för allt man inte hinner och orkar med vet jag hur det känns, det är vedervärdigt men man ska nog försöka tänka på det man hinner och orkar istället. Mina barn är vuxna nu och säger alltid att jag är världens bästa mamma och de älskar mig så jag har nog varit bra trots mitt dåliga samvete.
Må så gott!
Kram Eva

Annelie sa...

Hej vännen,ja guuud va jag känner igen mig,även om mina grabbar är vuxen nu...Hur ska man kunna förklara för alla att man verkligen inte orkar och inte är lat...Ibland kan jag bli så förbannad på oförstående människor..Men vet du..Jag tror att du är en jättebra mamma och sambo..:)) Förstår ditt dåliga samvete med din söta flicka,ååå så många ggr jag haft det när mina grabbar bodde hemma,jag har snackat mycket med dom om det..Jag har verkligen fått jobba med mitt dåliga samvete och det har börjar lätta..:))Min yngsta tycker att jag varit och är en jättebra mamma..:))Så gör det du känner att du orkar och vill,det som känns roligt och det du blir lycklig av...KRAAAAM vännen,jag tycker om dig oxå..:))

P.s Kom ihåg att ingen är perfekt..INGEN!!!

Kamomilla sa...

Mammor har ALLTID dåligt samvete. det spelar inge roll hur bra vi gör ifrån oss. Men tänk förr, när mammorna hjälpte till med jordbruket- hur svårt var det inte då? De hann ju bara se till att barnen fick mat- om det ens fanns någon mat.. och barnen skötte varann med ett enormt ansvar för de största barnen. Jag är säker på att du är en bra mamma- bara det att du tänker dina tankar visar på det. Du gör ditt bästa och det räcker nog!!

vita drömmar och svarta tassar sa...

Varma tankar och kramar kära du!

Det viktigaste man kan ge är kärlek....ju mer man slösar med de ju större blir det..

Ha en skön helg!
kramar wivi

Tiger sa...

Visst är vi lite till mans stressade av alla måsten och allt man vill hinna med, eller tycker att man borde göra. Men att bara vara den du är och finnas i nuet räcker långt!

Någon skrev till mig att man får glädjas åt allt man har orkat och hunnit göra, istället för att tänka på allt man tycker att man borde ha gjort, men som man aldrig hann. Ett väldigt bra råd som jag försöker leva efter.

Vårhälsningar
Elisabet

Tant Grön sa...

Ja, detta samvete som förföljer oss. Men kära du, att vara perfekt klarar ingen. Good enough är min devis.

gästbok och besöksräknare