lördag 13 juni 2009

Blåklocka o lite funderingar..


Den lilla Blåklockan

Det står en vacker blåklocka vid vägens kant,
den minner om alla själar, ja det du läste är faktiskt sant.

Klockans budskap kan vi höra om vi sätter den tätt intill vårt öra.
Släpp alla vardagliga tankar allt surr som i huvudet bankar.

Tänk så på någon som fanns en gång, så får du höra underbar sång.
Ta fram ett vackert minne ur ditt hjärta, men skärma dig från eventuell smärta.

Lyssna noga på budskapet du får det kommer att hjälpa dig i alla år. Ty klockan är en påminnelse om själen du tänker på, och sorgen den går lättare att bära då.

Så när du ser en klocka vid vägens slänt, vet då att
det är en hälsning från någon du i livet känt.

Det var väl en vacker dikt tycker jag.. Hittade den idag och tyckte den passade så bra med min bild...Jag älskar Blåklockor så skira men ändå så tåliga och hållbara.. Detta är den första som jag sett i år...Nu har det regnat rejält ett par dagar fint regn men ganska mycket och hela min Trädgård hänger våt och tung.. Stackars pionen trots stöd så orkar den inte hålla sitt huvud högt,,ledsamt tycker jag...Åh en sån otroligt vacker blomma!!
Min väninnan kom inte till mig idag hon mådde inte bra och jag undrar om det är nått i luften för jag vaknade med huvudvärk och den vill inte släppa,,samtidigt som jag mår lite små illa.. Norskans ord för det är "Kvalm" o det tycker jag är ett riktigt bra ord . Kan det vara vädret verkar som fler av er där ute haft huvudvärk oxå.. Nu skall jag återgå till det jag höll på med,,,ingenting.. Kram, nu skall jag stoppa fötterna i mina nya fina tofflor...

12 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Det var fina tofflor. Påminner mig om att mina verkligen är fula och utgångna.
Blåklockan är en vacker blomma. Ute på landet växer jätteblåklockan. Det här vädret inbjuder inte till att flytta ut i min Polar. Brukar vara där några dagar då och då. Längtar dit, det blir så kravfritt, promenera, läsa, äta när man vill, ja, jag stannar klockan och lever efter den naturliga rytmen.
Men någon gång skall det väl bli sommar.
Ta hand om dig. Kram Viola

hemma hos lilla mej sa...

Blåklockor är bara så fina.Pioner vill jag ha i min trädgård.Bara älskar dom.Hörde med en jobbar komis kostar just nu 45 kr styck.Vilka söta tofflor.Får man fråga var sånna finns.Ha en skön kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

S sa...

Hej! Vilken vacker dikt du hittat. Här i Dalarna har inte blåklockan slagit ut ännu vad jag sett. Men och andra sidan så har jag inte varit ute på ängen pga regnet som öst ner i flera dagar nu. Hoppas du fick en mysig stund med Lantliv och dina fina tofflor. Kram S

Anonym sa...

Dikten var fin, glädjer mig att du tar o fångar dagen hoppas huvudvärken har dämpats, ja det är tungt väder o säkert många som sliter med än det ena o än det andra VI VILL HA SOL men men på min front skall man inte klaga rätt fint väder men BLÅST, I morgon ut o plocka flädenblommor SAFT till midsommar de e gött Kram till resten av kvällen Tyckmyckan

Maria sa...

Skickar "Bli-frisk"-hälsningar till dig så du orkar mä oss på måndag... Själv får jag nog trycka i mig några panodil... Bah... för hövvevärk!! Pöss på dig!

Uttan sa...

Hej!
Kul att Du hittade till mej!
Har njutit en lång stund av din Blogg och av den musiken Du har att lyssna på.
Gabriellas sång bara sååå sann tårarna trillar varje gång jag lyssnar på den....
Dina nya fina sommartofflor är så fina ja tänk jag har faktiskt mina ulltofflor fortfarnde och vinterjackan har inte heller suttit i vägen den här veckan.
Ha en fin söndag hit kommer jag åter!
Kram!

Lisas torp sa...

En helt underbar sommarbukett - den rymmer verkligen hela den svenska sommaren!
Ja, jag håller verkligen med dej om blåklockans väsen. En ljuvlig blomma. Köpte för några år sen en planta med de där stora klockorna, och nu dyker de upp lite här och där - en del är dessutom helt vita!!!!!

Vilken jättefin dikt du hittade, verkligen passande!

Jättesöta tofflor och de ser sköna ut också.
Mycket klokt av dej att fånga dagen!

Jag tror detta eviga lågtryck påverkar oss på olika sätt - huvudvärk bl.a.! Hoppas vädret vänder och att din kvalmighet och huvudvärk ger sej!
Kramar till dej!
Lisa

Majas skafferi sa...

Hej! Gillar också blåklockor,har "storklocka" som en sort kallas..dina tofflor var söta,är dem från Gekås måntro? :) Jag hade handlat ihjäl mig om jag bott nära.. och dina träskor du visar på en sidobild; dem är jag grymt avundssjuk på!! /Ha det bra!

Hulda sa...

Hej!
Vill ha, vill ha, dina tofflor! Jag är alldeles grön av avundsjuka!
Hulda

Jenny sa...

Hej Susanne!
Vilket fint inlägg! Gillar dikten o de fina blommorna:)

Du undrade var jag bor..i Tollered mellan Floda o Alingsås! Innan dess bodde vi oxå i Göteborg:)

Ha en jättebra kommande vecka o ta hand om dig,

kramis Jenny

Helena sa...

Hej!
Gud vilken fin blogg du har!och vilka fina tofflor, var hittar man sådana?
Ha det bra!
Helena (Sofias svägerska:))

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilken gullig dikt, fina blombilder också.
Tofflorna är så söta och tidningen är ju så mysig.
Ha det gott!
Kram på dig!
Susanne

gästbok och besöksräknare