måndag 12 oktober 2009

Älg jakt


Så är jakten i full gång..
Jag är tillsammans med en jägare och jag har lärt mig laga god mat på vilt kött..
Jag har oxå fått en annan syn på jakt,än vad jag hade innan...Kan se det från två håll..
Men jag skulle aldrig någonsin kunna skjuta själv..
Där går min gräns..
Älskar djur alldeles för mycket för det,och är nog för blödig ...

Härom dagen var det någon som hade kört på en Älg kalv som sedan hade sprungit i vår skog..Efter ett dygn hittades den levande men med hemska skador..
Mamman hade stått bredvid..och försökt få med sig kalven..
Min sambo var tvungen att avliva den..
Även om den led och det var bäst för den så beundrar jag ändå honom för att kunna ta det steget och skjuta den..
Jag undrar om jag hade klarat det?

Så har jag då åter varit och tagit min spruta..3 kvar sen skall jag ta det i tablett form..Nu skall jag hämta min "lillplupp" från dagis..
Jag hoppas att hon haft en bra dag..
Tills nästa gång..ha det så bra var ni än är...12 kommentarer:

Marina sa...

Jag är uppväxt med jägare, både pappa och ena broren jagar. Gott kött blir det!

Kram!

Lisas torp sa...

Jag förstår verkligen ditt resonemang här! Vilt kött är ju det bästa köttet man kan få, men jaga - ja, det får andra göra, så kan jag känna. Jag har dessutom varit vegetarian i flera år, men äter kött och helst BRA kött!

Vilka goda måltider du lagar då, och kanske lite kantareller till....oj, så gott!!

Ha det så gott som du bara kan!
Kramar
Lisa

Anonym sa...

Ja nog hade jag även en jägarfar, men det kom aldrig så mycket ålg på bordet om jag minnes rätt. Ja det är tufft att skjuta, just så, men är den skadad är det nog en go hjälp. Älgar är ståtliga djur, har mött dom ett flertal gånger mer nära, ja inte var man så tuff,tog man bara det lugn,så tog älgen några stora kliv o var borta. Gotankar till dig o din jägargube, lilla hjärtat inte att förglömma Kram till kvällen

Louise sa...

Jag är också tudelad som du... skulle inte kunna skjuta men visst är det supergott med en älggryta! mums!

Nordingården sa...

Men åh, lille kalven, vilken tur att din sambo sköt honom!

Ja, jag är en större djurvän än vad som är bra för mej själv, sedan jag hörde att de skållade grisar levande har jag inte kunnat äta korv! Men jag äter ju ändå kött men, får jag välja blir det numera mest fisk, kyckling och just vilt. De som går i skogen har haft ett bra liv och får förhoppningsvis en snabb död. Min sambo är ute på älgjakt en vecka nu med, får se vad han kommer hem med till helgen, hoppas på en del kött, för det är både gott och känns bra att äta! Mne skjuta själv, nej tack, glad att andra vill göra det! Mari.

corrina sa...

USh så hemskt, nej jag hade aldrig klarat det jag heller. Alldeles för blödig. Sitter trött i soffan och försöker ta i fatt bloggarna. KRam

Jenny sa...

Hej Susanne!
Jag skulle inte heller kunna skjuta ett djur..men vad bra att din man är jägare så att han kunde avliva den stackars älgkalven..

När vi haft sjuka eller skadade hönor så har Peter varit den som fått ta livet av dem,jag är alldeles för känslig för sånt. Han tycker inte det är roligt men gör det om han måste.

Ha en bra dag!

Kram Jenny

Karin Lindström sa...

hej Susanne!

Hoppas allt är bra med dig! Jag ser att du tar sprutor, mot vad! Jag har knappt hunnit blogga sista veckorna så jag har missat varför du känner dig hängig. Hoppas du får känna dig bättre snart, det är synd att du ska ha ont och känna dig orkeslös, du borde få vara pigg och njuta!

Hoppas ni får lite kött, det är ju så gott. Mina föräldrar har mark så vi får alltid markkött fast vi inte jagar:)

Ta väl hand om dig!
Många styrkekramar


Karin

Ps det var ändå bäst för den lilla skadade älgkalven!

Karin Lindström sa...

Hej igen min vän!

Fy, det var mycket och svåra saker du drabbats av. Jag hoppas verkligen du får slippa värk och känna dig pigg och stark igen. Det är väl allas rätt, eller hur!

MÅnga kramar igen

Karin

oumberligating sa...

Tack ännu en gång för en "klok och fin" kommentar! Ser att temat som jag skriver om har vissa likheter med ditt inlägg, nej, fel ord, beröringspunkter ska jag nog skriva.
Har haft min jakt debatt sedan länge på min blogg så jag gör inte om det, det var ett känsligt ämne märkte jag! Fick många och arga mail och kommentarer när jag hade ett inlägg ifrån en dag på "Jakt skytte banan"!
Säger inte mer idag än att jag ser fram emot att snart äta Ostfyllda viltfärsbiffar med grön pasta! Proffsen vill ha svampsås till men jag har vissa taumatiska minnen ifrån svampätande, så jag avstår, men jag lagar svampsås till barnen, vill inte att de ska bli "matutvecklingsstörda" pga av mina upplevelser! (ler)
Ha en fin dag!
kram ifrån Peter!

Anonym sa...

Hej Susanne! Jag är jätte impad av din otroligt fina blogg. Du är så underbart go tjtj med hjärtat på rätta stället och ditt hus är lika fint! Kram i massor, Emma

LinnaLi sa...

Jag har redan lagt in dig på favoriter =) Jag har också en älgjagande man. Det är bra med kött i frysen tycker jag. Men jag är inte så på på att skjuta heller. Jag hoppas du kollar in hos mig mer också =)

//Linda

gästbok och besöksräknare