tisdag 19 januari 2010

Rensa i röran..

Ja just nu känns det som om det är det jag verkligen behöver...mitt hem är rörigt och jag blir snart galen tror jag av alla saker som aldrig ligger på sin plats eller som tom inte har nån egen plats..
Att följa Feng Shui till punkt o pricka är nog inget för mig då jag älskar saker och vill inte ha det minimalistiskt omkring mig.,,Men nu har jag i alla fall beställt denna bok på Bokbörsen..
För jag känner jag behöver hjälp!!

Jag tittade runt lite och hittade en Sida där det stod så här..


"Ditt hem speglar hur du är som person, vilket innebär att har du det stökigt och rörigt i ditt hem har du det också inom dig.
Röra är, när man har för många saker på för liten yta och till onödiga saker hör allt som du inte tycker om eller använder, trasiga och oavslutade saker.
Allt sådant hindrar Chi att flöda som det ska och det hjälper inte att stuva undan i skåp och lådor!

Effekterna av röran - minskad energi, kvarhållande av det förflutna, skapar blockeringar i din kropp och skapar en oönskad symbolik. Det handlar inte om att vara perfekt men energin i ditt hem ska kunna flöda fritt och vara levande"

Och när jag läste det här föll det på plats..Det här är mitt liv...

Trots att jag bor i ett stort fint hus med charm.. så är det gammalt och förr behövdes inte så mycket plats till saker som idag..Det som verkligen saknas i vårt hus är garderober och skåp eller nått rum man kan ha som förråd.. Ute är det svårt att ha saker då måste det vara riktigt tätt annars gnager mössen sönder allt :o(

I mitt förra inlägg skrev jag att jag aldrig kommer att sluta drömma om den stora vinsten..Gissa vad jag skulle göra då??
Nej jag är inte otacksam för det jag har,,det mesta bottnar nog i nått annat..
Rörig i huvudet är nog en orsak..Ha ha ;)


Nu skall jag gå upp o greja lite i röran,,ni förstår jag har fortfarande inte fått ut granen där.. Hujedamej ;(
Idag är det Tisdag..Vad brukar det innebära? Ja ni som följer mig vet..
Kram kram..


10 kommentarer:

Lisas torp sa...

Jag tror många känner igen sej här när det gäller röran och för lite förvaringsmöjligheter.
Det gör i alla fall jag. Jag gör mina små ryck då och då. Jag tror man får göra det - ta lite i taget liksom.

Lycka till med din röra! :-)
Kram
Lisa

LinnaLi sa...

Jajjemen! Känner igen mig helt och fullt. Älskar saker, men har svårt att ställa bort när jag köper nytt.. Mitt mål är ju att ha ett hiskeligt stort hus så att jag har plats, men... SOm det ser ut nu så dröjer det nog!


Lycka till med rensningen =)

Kramar

Linda

Uttan sa...

Jo då den boken har jag och jag har läst den...
Att stuva undan i skåp och lådor det är det jag gör,tyvärr.Får ta tag i det men det finns alltid annat som är roligare än att plocka i skåp och lådor.

Men att ha saker runt om kring mej som jag tycker om det gör mej nöjd och glad.

Ha det gott!
Kram!

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Hejsan vännen!
Rensa i röran är en helt fantastik bok.
Jag själv är en feng shui älskare. Det är ett intresse som jag haft i fem år nu. Om inte mer.. Har tagit några kurser och samlat på mig mycket material och en del kundskap.
Varje vår rensar jag...så skönt det är!
MEN, du ska absolut inte göra något som inte KÄNNS bra! Feng shui är inte att leva med få saker, som många tror. Man kan ha massor av saker. Bara det är god chi för dig!
Om de här sakerna gör dig glad, så ska du självklart ha kvar dem. :)
Allt som för gott med sig är bara en fördel.
Du kommer att förstå bättre vad jag svammlar i när du börjar att läsa boken.. :) Jag är inge bra på att förklara.
Och kom i håg att rensa i lagom takt. Om du tar förmycket på en gång så är det lätt att det blir förmycket att ta in, och då avstannar rensandet i stället. För kropp och själ måste hinna med när man rensar. Ta en byrålåda..sedan låter du det gå några dagar innan du tar nästa byrålåda osv..ja, du kommer att märka vad jag menar. :) Man påverkas av alla förändringar.
Min man blev nästan nedstämd och deppig medans vi rensade förrådet för många år sedan. Själv kom jag då in i en livskris och fick jobba mig ur krisen med olika hjälpmedel. När vi båda stabiliserat oss fick jag veta av min feng shui konsult att vi troligvis rensade förmycket på en gång. Då kan det lätt leda till det som vi råkade utför. Det rör om så mycket i ens liv..att skiljas från saker o ting. Även fast att man inte tror det. Så påverkas man av allt som man har runtom kring sig. Mentalt och kännslomässigt.

Oooj vad jag surrar! Förlåt mig vännen, men ibland kan jag inte hejda mig. Och du skrev om ett ämne som jag brinner för :)

Lycka till med rensandet!
Många kramar / Åsa.

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Ååååh har du en tävling!!!
Då ska jag vara med. :)
kram igen. Åsa.

catthie sa...

hej där har också läst och tänkt till lite när det gäller hem och energin - stämmer ganska bra coh som sagt det hjälper ej att stuva undan i vinden - så till våren blir det vindsrensning :o)

kram Catthie

farfars stuga sa...

Jag känner igen mig. Vårt hus kan inte uppvisa många garderober, och några av de få vi hade blev vi tvugna att riva bort för att få trapp till källarvåningen. Så ibland blir jag alldeles galen och tokröjer och brukar sen komma på att jag varit lite för ivrig.
Har också nyligen blivit tvugen att städa ur mitt föräldrahem och där insett vad mycket onödigt man spar om man har plats så det är på två vis.
De saker man har ska användas då gör det en glad.
Kram och lycka till.
Cia

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Tassar in till dig innan jag släcker...
Jag har kvar min dotters minsta barnkläder. Det skulle jag aldrig kasta. Dessa barnkläder får mig att känna glädje, lycka, styrka och liv m.m. Bara possitiva saker alltså!
Feng shui ska man absolut inte må dåligt av. Utan det är ment att man ska må bra av det. I böcker kan det stå både det ena och det andra. Det stämmer inte alltid. Man ska bara ta till sig det som tilltalar en inom feng shui! Bara det som faller dig i smaken. Resten struntar du i. Feng shui är såååå stort, det tar aldrig slut. Och det finns olika teorier och skolor som lär ut lite olika metoder och livstilar. Men feng shui går ut på att lyssna mycket till sitt inre..att må bra i själen. Det är det viktigaste... Inte slänga något som man sedan ångrar. Känn efter NOGA innan du slänger, säljer eller skänker bort. Det går alldeles utmärkt att spara någon låda av olika saker och ting. Kläder i den lådan, böcker i den lådan o.s.v. Bara det ger dig god chi och glädje när du tänker på dem, ser dem och anväder dem.
Förstår du hur jag menar..? Det gör du säkert ;)

Det blev långt igen! Men det är ett ämne som är svår att korta ner.
Våren är en perfekt start att börja rensa på i alla fall. Det är då allt börjar ett nytt liv, allt börjar att växa ute i naturen. Även vi människor väcks och vill förnya oss efter en lång vinter...

Lycka till vännen!
Natt kramen / Åsa.

Galtholmen sa...

Feng Shui är jätteintressant. Har läst flera böcker, o försöker praktisera filosofin. Visst stämmer det att man stagnerar sin energi med mycket saker som inte ligger i ordning. Gör rensningar emellanåt, o känner hur min energi flödar igen. Behöver inte vara mycket som ändras. Räcker oftast med en liten förändring på rätt ställe för att frisk luft skall komma in o ge kraft på nytt.
Kram o lycka till/
Ulrika

Lilla kullan sa...

Kram till dig gullesnuttan.:-)

gästbok och besöksräknare