måndag 20 april 2009

Söndags Fika på Österöö

Inte så långt ifrån där vi bor ligger Österöö Fårfarm..Det är det mest ljuvliga ställe man kan åka till på nu på våren och sommaren...Hela familjen tog en söndags utflykt för att komma ut lite..Om ni kommer hit till Falkenberg på sommaren rekommenderar jag varmt att åka hit...
Det är en familj som bor här och driver stället..Just nu i söndags kunde man inte gå in till dom men lite längre fram har dom alltid en hage där man som barn eller som jag då ett stort barn när det gäller att klappa djur som ni kanske läst innan ,,kan gå in o klappa lammen..Nu fick man gå upp på en läktare och titta på dom..Hundar har dom oxå som vallar..
Hur ljuvligt kan det bli..

Längre fram kan man även åka ut med en vagn som dras av en traktor på Lamm safari..
Dom har en Hantverksaffär med helt ljuvliga saker och så finns där en Köttbod som man bara måste gå och kika i..Härligt ska ni veta...
Naturligtvis kan man fika..Dom vill inte att man tar med eget och det kan jag förstå,,


Dom har goda mackor eller som vi gjordetog deras fika korg ,,då får man denna med en Termos kaffe 2 hembakta kakor och en ljuvlig Bulle..Naturligtvis skulle jag tagit bilden innan vi tog upp allt men man är efterklok...Fryser du har dom goa filtar med Får på naturligtvis som man kan dra om sig...

När man sen känner att det är dags att gå på Toa, ja i vanliga fall drar man sig ju för att gå på allmän Toa men här är det en njutning på många plan..Kan ni förstå att detta är njutning..Även när man kommer in har dom tänt doftljus så det doftar sommar blommor när man kommer in..
Dörrens lås är en hasp av smide..
Ja denna interiör gör mig varm..Sånt här handfat vill jag ha sen den dag vi gör om vårat badrum,,suck så härligt...
Dagen slutade med en liten Loppis tur..
Hua mig!! det var så mycket folk så min dotter o sambo gick o satte sig i bilen..Jag hittade två tidnigskorgar för 30:- som jag skall fixa till lite och en lampa som jag hoppas funkar..
..Bilder på det en annan dag.
Nu så är det inte långt kvar till mitt 100 inlägg och då tänkte jag ha en lite utlottning..Hmm men jag har inte riktig beslutat vad det kan bli..
Ha nu en riktigt go dag..Jag skall inte göra så mycket min kropp och jag är inte dom bästa vänner idag så jag ska var hemma från Praktik o bara vara..Trist men men..
Kram

10 kommentarer:

livet på utanäs sa...

Så trevligt med en Söndags utflykt med familjen. Sånt borde man göra oftare ...

Krya på dig nu och ha det så bra =)

Kram Sussi O

snor och glamour sa...

Vad kul att läsa om Öteröö fårfarm. Vi skall dit om några veckor med alla dagbarnen. Har hört talas så mycket om det så nu tänkte vi att vi skulle göra en utflykt dit. Vi har hyrt en buss. Det såg ju underbart härligt ut. En sån toa! Gäller att inte glömma kameran med andra ord...
Tråkigt att du inte mår riktigt bra! Hoppas det blir bättre med det fina vädret!
Kram Ann-Louise

snor och glamour sa...

Jag väntar med spänning på din utlottning... :)
Kram kram

Lisas torp sa...

Åh, TACK för att vi fick vara med lite på er fina utflykt! Så härligt det måste ha varit, och jättekul för barnen både stora och små :)!

Vilken fint ställe och toan var ju som en dröm!! Oj, så inspirerande! Jag tycker att det säjer mycket om ett ställe - just hur deras toa sköts och ser ut! Detta måste bara vara ett toppenställe, det förstår man ju!

Ja,ja, vilken tur att det fanns lite loppis också, då är dagen fulländand kan jag tro.

Jaha, så du har snart gjort så många inlägg - där ser man vad det pinnar på, och du är verkligen flitig! Alltid så kul att titta på dina fina bilder och höra om hur du har det!

Trist när inte kroppen hänger med, men du är säkert klok då och tar det lite lugnt!

Hoppas det rätar till sej och att du mår bättre snart!
Kramar
LIsa

Designe sa...

Åh va mysigt det ser ut..både bland fåren och fikat! Jättefina handfat, håller med!
Kram :)

Bodil sa...

Jag måste också komma till fårfarmen. Maken var där för ett par år sedan med arbetskamrater. Verkar ju vara hur charmigt som helst!
Kram, kram

Polargrevinnan sa...

Första gången jag är inne på din blogg. Den är trevlig. Fika på Österöö skall jag komma ihåg.
Sonen bor i Göteborg och min syster i Helsingborg. Vi tar ibland allt i ett svep när vi besöker dem. Nu vet vi var vi tar fikapaus.
Jag är också rätt ny i bloggvärlden. Nu har jag hittat dig, jag återkommer. Gillar bilderna på fåren och på din katt, älskar katter. Ha det så bra hälsar Viola

Anonym sa...

Oh detta stället är bara så underbart flotta bilder du låter oss få ta del av, denna toaletten är ju en dröm inte ofta man längtar till en toalett, men här kan man ju verkligen mysa. Detta underbara ställe bjuder på MYCKET. Jag säger det är helt klart värt ett besök,för såväl stora som små. Så alla bloggare som ser detta o kan åka inom kommer att få en härlig stund för kropp o själ.säger bloggtassaren Tyckmyckan

Anonym sa...

Lamm är väl bland det sötaste som finns:)
Så ulliga o gulliga:) Ja, den "toan" var ju hur fin som helst!! Mvh Marie/citronella

Prillig sa...

vilket mysigt ställe och handfaten blev jag helt förälskad i !

Kram Britt

gästbok och besöksräknare