fredag 24 april 2009

Vad döljer du för hemligheter??

Igår satt jag bara och filurade på Datorn tittade på bilder på Internet,så otroligt mycket fotografier man kan hitta bara man skriver ett ord..
Jag letade efter vackra verandor skrev Torp..Oj så mycket bilder,,men så fastnade jag för all dessa Öde Torp..
Så vackra!! Vad är det som har gjort att man har lämnat detta vackra till att förfalla?Titta på den otroligt Vackra Snickarglädjen på verandan..
Jag skulle vilja gå in och titta..låta huset berätta sin historia..Fanns det glädje när huset var nytt,,stolthet över att ha fått en sån vacker veranda?

Detta lilla är väl oxå mysigt på sitt speciella sätt..
Ödsligt vackert men ändå lite spökligt Sorgset

Alla dessa vackra Torp trädgårdar som var planterade och själfulla, skulle jag vilja gå runt i och plocka frön och så här hemma..Tänk nu är det modernt med allt som på den tiden var vardag och inte alls speciellt..Tvättbrädor,Såpa kärl,Trasmattor..Naggar och vispar som gjordes av Luffaren som kom och ville få en bit mat..Och man skall även ha en viss Torp känsla i sin Trädgård med blommor på verandan i en gammal spann och sopborsten skall helst vara av naturligt material.. Och jag tycker det är så mysigt..

Min Tanke går åter till det första huset kan inte släppa funderingar vad för öden som vilar i dess väggar...Vet ni vad jag tror jag går in...Vill du följa med?

8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, jag håller verkligen med! Dessa gamla hus som står och förfaller och som har en historia att berätta1 Visst är det spännande!
Vilken underbar veranda - som spetsmönster!
Jag älskar gamla hus och kan bli helt lyrisk över dem.
Jag har ju själv ett gammalt och vet historien om detta lilla båtsmanstorp - men det var minsann ingen dans på rosor på den tiden - men det vet vi ju också! Sju barn hade de, och hur sjutton fick de plats??!!! Fattigt och eländigt!
Husen har en själ - och jag känner att mitt hus andas frid och lugn och tar liksom emot mej på ett positivt sätt - vilken känsla det är!
Oj du, nu gick jag visst igång lite. Är bara inne mellan ogräsrensandet här, men ska snart åka iväg till min farbror. Alltid så svårt att lämna - speciellt när hela trädgården ler emot en i solen!
Ha en jätteskön dag där du är och njut av våren!
Kramar från torpet och mej!

Lisas torp sa...

..jo - en sak till: den bilden du har här till höger på den lilla "tummelisabebisen" - så jättesöt! Var får man tag i en sån?

Anna sa...

Kan bara hålla med dig! Fantastiskt vackra torp, de ger en så härlig känsla! Det första var ju alldeles otroligt, vilken snickarglädje!

snor och glamour sa...

Jag hänger gärna med in. Det är ju jättespännande att få veta vad ett sådant underbart hus döljer för historia. Man kan verkligen undra varför man låter det förfalla på det viset. Härligt med gamla torp!
Kram Ann-Louise

Karin W sa...

Så ljuvligt med dessa gamla genuina torp som har så mycket att berätta för oss, om vi upptäcker det.En liten bit i taget. Skulle själv kunna tänka mig att äga ett sånt här torp, rusta upp det och ha en trädgård med doftande färgsprakande blommor i. Naturligtvis gärna en gammal brunn till och massor av snickarglädje runt om som på detta torpet,det ser nästan ut som knypplade spetsar....En sjö eller ännu hellre havet, ett stenkast ifrån, hade varit himmelriket. Jag älskar det enkla,gamla, genuina. Miljöer som är levande och själfulla. Hade jag använt det som en tillflyktsplats för lite vila och avkoppling då och då, får det gärna vara lite omodernt...alla bekvämligheter behöver inte finnas där..en plats att få vara i all enkelhet.Men dock lite varsamt upprustat. Ja, jag fortsätter drömma....ditt inlägg lockade fram fler drömmar. Det är nog nyttigt att drömma även om inte allt kan förverkligas.

Jag kom att tänka på en annan sak.. - när jag länkar till dig med bild, kan jag ta vilken som helst av dina bilder på hemsidan eller gäller det bilderna på det som lottas ut? Bra att veta vad som gäller och hur du vill ha det.

Ha nu annars en jättego helg i vårvärmen! Nu ska jag ut i solen och läsa en bok.
/Kram Karin

Anonym sa...

Ja vist är detta drömfyllt o vackert, varför är dom tomma,kan man undra. Ja detta är nog dom stora städernas fel,industrin, längtan till mer o en annan överlevnad, så har släktena dött ut o dom sista gamla har tagit farväl o lämnat allt till förfall. Man kan gråta, o önska sig in o få gå o snoka o känna efter hur allt var. Hm tror nog att där var slit o släp,o just detta med överlevnaden. NEJ NEJ nu ser vi bara det vackra som dom lämnade efter sig o kanske det ger oss en tanke att ta vara på det vi har. Du ger så många fina funderingar o det är gott. Ha en goer fredagskväll önskar tyckmyckan

HelenJ sa...

Hej!
Tack för kommentar hos mig. Du har en trevlig blogg, tyvärr lite svårläst eftersom strecken i utsmyckningen hamnar rakt över den skrivna texten, det tar nästan halva vänstersidan.

Fina gamla hus - synd att de bara står och förfaller. Någon har ju lagt ner mycket tid på att bygga dem en gång, och någon har bott i dem och kanske älskat dem...
Ha det bra
/Helen

Jeanette S sa...

Jag brukar oxå fundera på hur det kom sig att de blev helt övergivna och varför ingen annan vill flytta in. Många är (som det du har överst) jättefina.

gästbok och besöksräknare