fredag 17 april 2009

Vårens Skönheter

Nu börjar mina tulpaner komma men jag kan inte minnas vad denna lilla skönhet heter ,någon som vet?
Men visst är den vacker!!

Den här vet jag ialla fall namnet på Tulipa turkestanica denna vackra lilla vän satte jag många lökar av när jag flyttade hit vad jag då inte visste att precis där jag tänkt mig ett Hav av blommor där fick min tös sin gunga..Ni vill inte veta hur det blev med det Blomsterhavet...Men jag tänkte att jag skulle gräva upp dom och ge dom nytt liv någon annanstans...

Fänriks Hjärtat och Våran fina Bondpion som brukar bli enorm med stora Röda blommor vill oxå komma upp och känna på vårsolen

Ikväll hade vi tänkt att ha grill Premiär det ska bli härligt att känna dessa dofter och smaker igen..Nu önskar jag er alla en härlig fredags kväll..

Hoppsan nu blev det sådär konstigt igen med ett tomt gap..Hmm jag undrar varför det blir så?
4 kommentarer:

Anonym sa...

Flotta blomsterbilder, ja nu har Du mycket att glädjas åt, grillkväll så mummmmmsig, gott att Ni tager vara på dessa underbara dagar o kvällar o inte bara rusar runt o skall fixa ditt o datt.NJUT detta skall alllllllllllltid komma först Kram från en tyckmycka...

Lisas torp sa...

Hej tjejen!
Oj, har dina tulpaner redan slagit ut?! Den där känner jag igen, den har jag också på torpet, men vet inte vad den heter eller så. Känner igen den på de randiga bladen!

Tulipan var ju ursöt! Så liten och anspråkslös på nåt sätt! Har något liknande, men de är gula och blommar tidigt och fanns när jag köpte torpet - jag kallar min för "vildtulpan" för den har spritt sej som attan!
Så härligt det är att se allt som kommer upp och att allt är på gång liksom!

Ja du, visst är det märkligt detta att man tycks känna folk här fast man aldrig ens har träffats!
Jag är så jätteglad för din skull och tycker att du har fått så fint här och är så jätteduktig! Hoppas att det blev som du tänkte dej! Så kul att få följa dej lite i din vardag.

Hoppas du får en riktigt härlig helg med grillpremiär och allt! Det låter jättehärligt!
Varmar kramar
Lisa

Karin sa...

Hej Susanne!

Att tulpanerna redan blommar hos er! Och allt annat har kommit långt också. Det var en bloggare som skrev att syrenerna snart skulle blomma hos dem i sydliga Skåne!! Våra brukar blomma till skolavslutningen, vi får se hur det blir i år.

Om det blir ett så långt glapp i slutet så kan du klicka och ställa dig längst ner i inlägget och sen ta back space knappen så minskar du raderna tills du är nöjd. Ibland blir det så om du tex har haft en bild som du tagit bort. Hoppas du lyckas, och hoppas också du provar kakan. Den är verkligen smaskig!

Många kramar
Karin

Bodil sa...

Så fina tulpaner. Själv har jag nästan inga i min trädgård. Har haft tidigare men tycker att de blir sämre och sämre med åren.
Idag har jag fått en runda med kameran och fotograferat knoppar. Blir nog ett inlägg i morgon. Det är helt otroligt att detta fina vädret håller i sig. Man bara njuter!
Och igår var jag med en väninna i Ullared och shoppade loss. Vi var där redan kl 8.00. Och det var nog tur för jisses vad folk det kom senare.
På hemvägen besökte vi Gödastorps Handelsträdgård. Ännu så länge mest penséer där för plantering utomhus. Men inne fanns det mängder av fina snittblommor och krukväxter. Och frukt och grönsaker som vanligt. Du måste åka dit senare i vår när de har sommarplantorna. Orkidémossan var de väldigt billiga med 35 kr mot Blomsterlandets 49 kr. Jag har alltid mossa hemma. Ibland kan ju orkidébladen mjukna och då är det bara att riva bort barken och plantera orkidéen i mossa som hålls fuktig. Efter några veckor är bladen jättefina igen.
Önskar dig en härlig och skön helg!
Kram

gästbok och besöksräknare