onsdag 19 augusti 2009

Tack!!

Det första jag vill skriva idag är att jag är så glad och tacksam för era långa och fina kommentarer hos mig..
Tusen tack!!
Kändes befriande att det jag skrev togs emot på det sätt jag menade..

Tack för att ni förstod vad jag menade..

Min sambo tyckte kanske att jag öppnade mig lite väl mycket och tycker att vi har väl det inte så dåligt och att andra vissa har det sämre..
Och det är säkert sant..men det jag skrev handlade just om mig och min självkänsla i min situation,,och inte alls om oss...

Nej nog om detta nu..jag är i alla fall glad att jag inte skrämde iväg er;)

Nu till nått helt annat..
På våran tomt står två riktigt gamla Äpple träd..det ena bär frukt som är riktigt god..

Men eftersom vi inte skött det som man ska så blir ju den mesta av frukten dålig..
Ruttnar på sina kvistar...

En dröm som jag har och som jag skall förverkliga, det är att försöka få ordning på dom..
Får nog be om lite hjälp av någon kunnig..
För det hade varit riktigt roligt om träden bar frukt som jag kunde använda..

Nu blir det nog som högst nån burk Mos och nån Paj..
Skulle vara kul med lite Plommon oxå, kanske körsbär;)


När vi var i Kiviik så köpte jag en Burk Äpple gelé,,den va sååå god..
Har haft den i sås och till Fläskkött..Bättre än vinbärsgelé...

Så det skulle jag vilja pröva att göra..
Ja idag har det varit en rätt ok dag,,har försökt tänka att jag varit en gås,,nej inte dum som en utan försökt att låta allt dumt rinna av mig..
Solen har lyst hela dagen och det har varit en fin dag väder mässigt...
Fast man kan inte komma i från att det är lite, lite höst i luften ändå..
Gick runt och tittade i min trädgård och jag kände att det kom en djup suck från mig..
Men nu är det kanske bara dax att låta det vara och försöka njuta av det som är kvar..

Kram till eran kväll,,och tack för att ni finns..
Susanne

8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, vilken gudomligt härlig dag det har varit idag och det kommer att skära i hjärtat imorron när jag måste åka härifrån! Jag har ju varit här i över två mån. så skönt!

Vilket härligt gammalt äppelträd, det finns säkert trix och fix med det om du får sakkunnig hjälp!
Det ser i alla fall jättevackert ut!

Jag tycker det var så härligt att du var just så öppen- ibland känner man ju bara så och vill utgjuta sej lite! Jättefint gjort tycker jag!
En sak jag tänkte på - du sa att du inte fått något konstnärligt - men musiken och sången hade du - det är ju också en konstart! Fråga mej - jag har ju arbetat med musik i hela mitt liv - det är ju det som är min verkliga proffession liksom och som jag försörjer mej på! Där finns mycket man kan göra också!

Nåväl, hoppas i alla fall att du blev lite peppad av svaren du fick från andra också!!!
Det blev du säkert!

Helt ljuvliga bilder du visar från er trädgård och huset - sååå fint det är!!!
Ha en skön kväll - jag ska säja farväl lite till torpet - men jag kommer ju hit igen redan nästa vecka....men ändå, det känns som om sommaren är slut nu! *suck*!

Kramar till dej!
Lisa

corrina sa...

Vad härligt med ett gammalt äppelträd, det finns nog inge vackrare i naturen, (enligt mej då. Mej har du inte skrämt bort, det är skönt att ventilera sig och samtidigt få veta att det finns fler som känner och tycker som en själv. Va festligt att vi har samma lampa. KRam

Floras Kulle sa...

Hej!

Vad kul att du tittade in hos mig!
Nej, det stämmer, vi bor ju inte alls så långt från varandra. Bara en liten stund på den spikraka tråkiga motorvägen!

Vilken mys-pysig blogg du har...
Jag log lite igenkännande när jag läste att din sambo hade synpunkter på vad du lämnar ut på bloggen. Det har min sambo också. Men vad har man bloggen till, om inte för att ventilera? Jag brukar sätta ned foten och skrika "TAFSA INTE PÅ MIN BLOGG!" när mina närmaste vill censurera mig alltför mycket, hihi!

Ha det gott!
//Annette

Maria sa...

Hej min högt älskade svägerska!
Jag har tårar i ögonen... Inte för att jag hittat något tragiskt i din blogg... Absolut inte men jag är så rörd av att du hittat alla orden och satt dem på exakt rätt ställe...
Allt gott önskar jag dig!! Kraaaaaaaam!!

Anonym sa...

Tack för titten hos mej! Jag blir så gripen av dina ord och att du vågar vända in och ut på dej. Du har redan kommit långt i ditt "hitta-mej-själv"-projekt. Du är på väg min vän. Tänk alla som letar efter sej själv men som inte kan öppna sej som du gjort. Bara att formulera orden i bloggen gör att du växer. Så fortsätt skriva och berätta om hur just DU har det. Och som du säger; det är ju min blogg!

Bravo. Vid regnbågens slut står en spann med bara ditt guld!

Stor varm bamsekram från Eva-Mari

oumberligating sa...

Nu får jag lite dåligt samvete för att jag inte var inne och kommenterade ditt "personliga inlägg"! Mer sådant säger jag bara, det kan aldrig bli för personligt! Jo, faktiskt det kan det bli och ibland kanske jag själv ligger på gränsen, men faktiskt så har en hel ny värld öppnat sig sen jag blev just lite personlig, det märks inte i kommentarsfälten utan det märks i inkorgen på mailen och helt otroligt där vågar även män skriva en rad om sitt liv och sin verklighet.
När det gäller pengar är min dom hård, till dem som inte säger att pengar spelar någon roll. När man är sjuk, arbetslös eller har några andra även rent personliga problem så är pengar allt. När vi förra sommaren hade möjlighet att köpa en begangnad husbil och ge oss ner till Medelhavet, det räddade min Frus mentala hälsa. 15 av isolering kunde hävas och hon kunde få se det många gjort tidigare. Har ju startat upp www.jernsaxen.blogspot.com just för att kunna bl a göra saker billigare och i grupp, det går lite trögt eftersom folk har i regel svårt att vara som sagt helt öppna med sin situation, men det börjar lätta nu på kontaktfronten och även där så är det fler mail än kommentarer!
Kram ifrån Peter!
PS: Självklart är inte pengar riktigt allt, men just att kunna underlätta sitt redan kanske bevärliga liv gör många gånger bördan lite lättare att leva med. Fick just min a-kassa sänkt till 70-procent och tänk vad fint vår politiker tänkte då de fattade det beslutet. Nu ska jag genast sluta "lata" mig och söka jobb ännu hårdare!
Ibland överträffar verkligheten dikten!

Bella sa...

Hej hej!

Hittade till din blogg genom att jag läste din kommentar hos Nettan och jag fastnade här och har läst om hur tufft du har. Blir lika arg och ledsen varje gång jag läser om hur illa behandlade folk blir och jag önskar så att jag kunde göra något. Sitter lite i samma sits som du gör och man känner sig så liten som människa och tankar på vad ska det bli av mitt liv kommer så klart även för mig, och ja man kan fundera på vart saker och ting ska sluta, en jag skickar en styrkekram till dig och hoppas du hittar vägar som hjälper dig ur dina problem...

Kramar Bella

Blåbärs och smultronstället sa...

Hejsan!
Vad härligt med äpplen, vårt sommaräppelträd dog i våras, så nu har vi bara ett vinteräppelträd. Men det är inte dumt det. Vi får jättemycket plommon i år, om du bott närmare så hade du fått massor.
Tänk vad tråkigt det är när FK ska jaga en. Jag har varit sjukskriven i över ett år, men nu måste jag jobba heltid, hade velat jobba kanke 75% eller om jag inte vill gå ner i tid själv. Jag jobbar i en tvåa och trivs jättebra, men jag får gå hem och vila en stund varje dag...idag somnade jag i solstolen...
Trevlig helg!
Kram Susanne

gästbok och besöksräknare