söndag 2 augusti 2009

Sista semesterdagen...

Söndag och sista dagen på semestern och visst känns det lite deppigt..Men sånt är ju livet..
Idag har jag försökt att städa lite i huset fixa undan lite ,,ni vet sånt som man försöker skjuta framför sig tills en annan dag men nu är dagarna slut och ja ni vet säkert vad jag menar..


Igår tog vi oss i alla fall i kragen och gick ut en sväng i skogen och plockade Blåbär ..det blev i alla fall ca 3 liter så det får man ju vara glad över..det är ett jäkla jobb egentligen att plocka Blåbär min kropp kändes helt mörbultad när vi kom hem..Trist när jag vill nått helt annat än kroppen..

Jag fryser ner dom ,,så gott att ha och plocka fram sommaren när höststormarna viner utanför fönstret..Nu blev det tyvärr ingen super fin bild i någon vacker skål,, det fick bli min vardags bunke ;)
Men dom smakar nog lika bra än då tror ni inte det..

En trädgård projekt har jag i min önskan och det är lite med bär buskar..Vinbär,krusbär vill jag ha..
Vi har en liten stackars krusbärs buske..Röda vackra och underbart goda bär..
Jag plockade av dom få som hängde där igår 3Dl ..det enda min sambo ville var att jag gjorde Farmor Karins Krusbärs Kräm...

Så ,så fick det bli..Inte mycket men det blir nog en tallrik på man med lite grädde i eftermiddag.. Den blev fasligt god..
Och nu, en till ostylad bild ;)

Hallon är väl gott tycker jag i saft ,och sylt men att äta dom råa ger mig rysningar jag vet inte varför..
Tänk idag gick min snälle sambo upp på vårat Kalhygge och plockade Hallon,,fast att han egentligen inte tycker det är speciellt kul..Så nu blir det rensning och saft kokning i våran
Saft Maja..
Som jag föresten köpte där jag Praktiserar för ynka 40:-

Ja mycket mer än så har jag inte att berätta för stunden..Kram på er och ha en fortsatt härlig söndag
Susanne

8 kommentarer:

Uttan sa...

Mmmm så goda bilder.
Jag älskar blåbär men har inte plockat för vi har så mycket mygg här.
Skulle plocka vinbär i dag hade jag tänkt men det blev inte så kanske kan Mannen hjälpa mej i morgon när han e ledig jag vill så gärna ha bär så jag kan göra svartvinbärssaft.
Så brukar jag koka rödvinbärssylt det är så gott till Stek.
Ha en fin fortsättning på Söndagen.
Och visst är det tråkigt när semestern e slut men det är inte alla förunnat att ha ett jobb att gå till i dessa dagar.(om nu det e nån tröst)
Kramar!

Anonym sa...

Hej Susanne! Härliga bärbilder du visar. Tråkigt att din semester är slut bävar redan över mitt slut fast jag har två veckor kvar. Men det ska ändå bli skönt att få rutiner igen i tillvaron. Må så gott! Kram Sofia

Cc sa...

Härligt att du har plockat blåbär, har själv inte gjort det av just den anledningen som du säger mycket jobb för så lite. här är det lågt just nu då man ser att sommaren är borta har setat fast hemma då man inte får åka någonstanns när man stämplar och att det har varit som det varit här hemma. Jag kan inte klaga på hösttrötthet så vad 17 är det. Kram

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!

men du så gott.Dom kommer garanterat att smaka minst lika bra i den bunken..hihihihi

lycka till med arbetet nu....

Kramizz Nilla

Cc sa...

Hoppas du fick en mjukstart på praktiken. jo orken tryter på olika sätt, skall hitta en väg tillbaka som passar mig. Stressen inför hösten och allt som inte blivigt klart, som måste vara klart. Vi får se hur det går, bara man får lite egen tid och inte ha en massa folk runtomkring så blir det bättre. Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Härliga blåbär, vi har plockat en hel del. Ikväll gick sambon ut själv, han plockar med bärplockare och rensar när han kommer hem.
Vi har säkert 20 liter i frysen nu...
Jag har min sista veckka sedan jobbar jag också.
Ha det bra!
Kram Susanne

Lisas torp sa...

Oj, så duktiga ni har varit både blåbär och vildhallon som är så gott!

Usch, jag förstår hur du känner med sista dagen på ledigheten. Man har ju så himla många förväntningar och sen när inte allt blir precis sådär skönt och härligt som man tänkt sej, ja då är det inte så kul. Jag menar ni har ju haft himla mycket regn på er kant! Det kan inte ha varit kul, och den här veckan ska det visst bli varmare och riktigt fint igen...! Nåja, hoppas du ändå har haft en bra början på jobbandet! Själv har jag några veckor kvar ännu, hur skönt som helst, sen ska ju jag trappa ner betydligt iår för att bli "nästan-pensionär"...hur nu det ska gå!!!!
Och hur man ska klara sej å allt det där - många tankar i skallen blir det.
Hoppas du ändå hinner njuta lite i veckan i den, kanske sista sommarvärmen och solen!

Många kramar till dej!
Lisa

Majas skafferi sa...

Hej! Tack för att du påminde mig om att jag har vinbär i kylen! Tänkte göra saft men har ingen silduk..tror jag frågar min snälla granne imorn.!Vilka fina saker på din hylla i köket förresten :)

gästbok och besöksräknare